OM LOFSDALEN


Välkommen till härliga Härjedalen och pärlan Lofsdalen!

I Sydvästra hörnet av Härjedalen, en mil från dalagränsen och fem mil nordväst om Sveg finner du Lofsdalen. På sydsluttningen av det 1125m. höga fjället Hovärken finns den lilla genuina byn, belägen alldeles vid Lofssjön. Byn inramas av tusenmetersfjällen Sörmlingshågna, Sonfjället och Digervålen. Alldeles i centrum av byn finns bl. a. automatstation för bensin/diesel, välsorterad ICA-butik, som förutom specerier också har utlämning av apoteks- och systembolagsvaror. Vidare finns restaurang, sportaffär, hemslöjd med café, cykel- och snöskoteruthyrning mm. Turistbyrån med generösa öppettider finns också i centrum. En knapp kilometer före centrum finns Lofsens Fjällby och Fjällanläggningen med all den service (främst under vintersäsongen) som man förväntar sig av en vintersportanläggning, d.v.s. Restauranger, After Ski, Aktivitetshus, Sportaffär, Skiduthyrning, Skidskola mm.
Sommartid I Lofsdalen finns det mycket spännande att göra alla årstider. Sommartid är Downhill Cykling på nyanlagd Bike Park kanske något att prova. Annars finns oändliga möjligheter till vandring i fantastisk fjällnatur, eller varför inte prova på fiske i välkända Lofssjön? Under hösten finns också alla möjligheter att fylla på förrådet av bär som finns i överflöd alldeles runt knuten!
Vintertid Vintertid gäller bl.a. skoteråkning, pimpelfiske, och givetvis skidåkning, både utför och på längden. Lofsdalen har Sveriges tredje största fallhöjd. Bra att veta då det betyder stor variation på pisterna och riktigt långa åk från topp till dal - för alla! Området har ett pålitligt inlandsklimat med snö som täcker från november och försvinnet i maj. Fjället har c:a 25 nedfarter, allt från skyddade barnbackar till "rännan" där bl. a SM i speedskiing körts. Mitt i systemet finns en supermodern sexstolslift, byggd 2006, samt en ny vindskyddad sexstolslift byggd 2013 som går ända upp på fjället. Lofsdalen har ett mycket fins och skyddat barnområde av hög klass. För den som föredrar längdskidåkning finns hela 70 km proffspreparerade längdspår, som passerar alldeles i närheten av vår stuga. Det finns också ett 3 km elljusspår i närheten. Dessutom 15 mil rösade leder för turåkning! Övriga vinteraktivviteter i området är snöskoter, vinterfiske, renrajd, häst och släde eller varför inte tolka efter bandvagn till Våffelstugan!